Dodali ste proizvod u korpu.

Saramonic mikrofoni i audio sistemi

U ovom izdanju ZoomFoto bloga predstavićemo vam Saramonic, novi brend u našoj ponudi. U pitanju je kompanija koja je posvećena izradi vrhunskih bežičnih i žičanih mikrofonskih sistema, mobilnih audio rešenja, adaptera i kamera miksera, snimača i mnogih drugih dodataka koji će vam omogućiti da zabeležite izvanredan zvuk bez obzira da li video snimate profesionalnom kamerom, naprednim mirorles ili DSLR fotoaparatom, ili pak pametnim telefonom. Šta god od opreme imate na raspolaganju, Saramonic ima rešenje kako da dobijete značajno bolji zvuk u video snimku koji ste stvorili nekim od pomenutih uređaja.

Pesma i muzika su esencijalni elementi svakodnevne radosti miliona ljudi, bilo da pevate u horu, pod tušem, na kiši, na proslavi rođendana ili venčanju. Nije važan nivo kreativnosti niti oprema koju posedujemo, nije važno da li imamo gitaru, violinu ili samo limenu konzervu. Ritam i melodija koju stvaramo donosi nam osmeh. Bez obzira na koji način želite da ispričate vašu priču ili ono što vidite oko sebe, zvuk je komponenta koja svemu daje više života, više drame, više trajnih utisaka koji odzvanjaju u nama i drugima koji nas slušaju. Saramonic je brend posvećen kvalitetu zvuka koji vam je tako važan. Zvuk vam je posebno važan ukoliko se bavite novinarstvom i snimate na terenu ili u studiju. Monolozi, dijalozi, najnovije vesti, izveštavanje sa lica mesta - sve to zahteva da imate mikrofon koji će zabeležiti zvuk besprekornog kvaliteta.

Bežični mikrofonski sistem Blink B500

Foto i video industrija se svakodnevno menja pojavom novih uređaja, novih izazova ali i novih prilika za fotografe i snimatelje. Saramonic shvata da uprkos svim tim promenama postoji jedna definišuća linija koja deli dobar od odličnog video zapisa, a to je zvuk. Saramonic je poznat po svojim inovacijama, kvalitetu i vrednosti koju nudi za uloženi novac. Veliki izbor mikrofona i audio adaptera za DSLR, mirorles i video kamere, kao i jedinstveni, moćni mikrofoni i audio dodaci za pametne telefone i tablete čine osnovni portfolio brenda Saramonic. Ovde ćemo se fokusirati na bežični mikrofonski sistem Blink B500 koji je prava zvezda na ovom polju.

Problemi sa snimanjem zvuka putem ugrađenih mikrofona u fotoaparatu ili kameri su toliko brojni da ne vredi započinjati spisak. Za svakoga ko može da postavi scenu za snimanje audio zapisa, eksterni snimač je neophodan. Ovo se odnosi i na ljude koji snimaju na terenu uživo, bave se elektronskim novinarstvom, snimaju u pokretu i u realnom vremenu i koji nemaju vremena da postave studio i stvore idealne uslove. Tu na scenu stupa Saramonic Blink B500. Ovaj sistem čine dva odašiljača, prijemnik, omnidirekcioni lavalier (bubica) mikrofon, i svi kablovi koji vam trebaju da se povežete sa kamerom ili pametnim telefonom. Svi uređaji se pune preko USB-a i imaju autonomiju rada od 5 sati. Uparivanje ide putem tipičnog bluetooth protokola – iako su wifi. Genijalni deo Blink B500 sistema su odašiljači. Iako imaju 3.5mm ulaz za bubicu, oni poseduju još jedan ulaz na vrhu za dodatni mikrofon. Ovaj mikrofon pruža prilično veran zvuk subjekta koji govori iako mu je izlazna jačina oko 4.5 dB manja od bubice koja je super glasna. Uprkos tome, dovoljno je snažan da reprodukuje dobar audio signal za dijalog, bez ijednog kabla na vidiku. Iako je mikrofon na odašiljaču dobar, ukoliko imate vremena da zakačite bubicu je mnogo bolja opcija jer imaju veoma glasan "output'' i odličan basni frekvencijski odziv. Ukoliko pak nemate vremena da zakačite bubicu, transmiter mikrofoni na Blink B500 sistemu su neuporedivo bolje rešenje od bilo kog nakačenog ili ugrađenog mikrofona iz kamere tj fotoaparata. To je posebno slučaj u situacijama kada je potrebno da više od jedne osobe govori u isto vreme.

Da sumiramo, glavne prednosti ovog sistema su sledeće :

 • - Blink B500 je jedini sistem ispod $1,500 po kanalu za elektronsko i novinarstvo u pokretu sa bežičnim, clip-on kačenjem koji nudi vernost zvuka
 • - Dve bubice koje zvuče izvanredno se nalaze u paketu (2)
 • - Mikrofonsko rešenje na odašiljaču
 • - Dva odašiljača koje prima jedan prijemnik
 • - Svi kablovi su u pakovanju
 • - Laka 2.4 GHz povezanost
 • - Lakoća korišćenja – bićete spremni da ih upotrebite svega par minuta nakon otvaranja kutije
 • - Veoma mali i lak sistem za transport bilo gde
 • - Mogućnost integracije sa različitim verzijama Blink sistema - što uključuje iphone, android, 3.5mm i druge sisteme.

Saramonic UwMic9 UHF bežični sistem mikrofona 

Najvažnija stvar Saramonic UwMic9 UHF bežičnog sistema je što je u pitanju sistem koji poseduje dvokanalni prijemnik RX-9, sposoban da primi dva mikrofona odjednom. Pored njega, set čine odašiljač TX-9 i bubica. Praktično je nemoguće da nađete ovakve karakteristike u ovom cenovnom rangu kod drugih proizvođača. UwMic9 dolazi ili kao set sa jednim ili sa dva mikrofona, i sa jednim ili dva odašiljača. Ali prijemnik je isti u svakom paketu. To znači da možete dodati jedan mikrofon u budućnosti, iako u prvom trenutku kupite set sa samo jednim mikrofonom. Čak i ako kupite set sa dva mikrofona, ne morate koristiti bubicu kao sekundarni mikrofon. Pored ovoga, tu je i Saramonnic TX-XLR9 koji se uključuje na kraj standardnog XLR mikrofona i ima funkciju takozvanog fantomskog napajanja. To znači da možete snimati subjekt koji govori sa udaljenog, bežičnog shotgun mikrofona i bežične bubice simultano na odvojenim kanalima.

Glavne prednosti Saramonic UwMic9 sistema

 • - Odlična cena za ono što proizvod nudi
 • - Prijemnik sa dva kanala
 • - Kvalitetan LCD displej sa korisnim informacijama
 • - Solidan kvalitet izrade
 • - Veoma dobar kvalitet zvuka
 • - Izvrstan domet
 • - Kompatibilnost za ručnim mikrofonima i XLR odašiljačima
 • - Silikonski kablovi i mikrofonske veze

Ostali proizvodi iz Saramonic asortimana koje želimo da pomenemo su : Saramonic SR-WM4C bežični sistem mikrofona koji pruža stabilan zvuk bez smetnji u prenosivom, kompaktnom i jeftinom paketu. Ovaj sistem je savršeno pogodan za DSLR videografiju, snimanje na terenu i intervjue, emitovanu TV, pružajući pouzdano audio emitovanje i snimanje.  Saramonic LavMicro koji pruža profesionalni kvalitet zvuka za DSLR i mirorles fotoaparate, filmske i video kamere, kao i za snimače zvuka, pametne telefone, tablete i druge uređaje. Saramonic SR-XM1 je ultra kompaktan kondenzer mikrofon koji beleži kristalno jasan zvuk profesionalnog kvaliteta, iako je težak svega 21 gram. Dizajniran je da se direktno uključi u 3.5mm mikrofonski ulaz na DSLR ili mirorles fotoaparatima i video kamerama i da drastično poboljša kvalitet zabeleženog zvuka u odnosu na mikrofone koji su ugrađeni u ovim aparatima. Saramonic SR-M3 je usmeren kondenzatorski video mikrofon koji daje visokokvalitetan zvuk, preporučuje se za DSLR fotoaparate i kamkordere. Poseduje filter za smanjenje šumova, priključak za slušalice i 3.5 mm priključak za dodatni mikrofon. Saramonic SR-WM4CA je prenosivi VHF bežični ručni mikrofonski sistem koji se sastoji od prijemnika koji se povezuje na kameru-fotoaparat i bežičnog mikrofona-predajnika. Prijemnik i mikrofon rade na po dve AA baterije koje su dovoljne za 5 sati rada. Led indikatori pokazuju istrošenost baterija. Ovo je četvorokanalni sistem, tako da lako možete promeniti kanal ako naiđete na smetnje. Saramonic SmartMic je ultra kompaktan kondenzatorski mikrofon koji se priključuje direktno u priključak za slušalice na vašem pametnom telefonu ili tabletu i bilo kojem uređaju sa TRRS ulazom mikrofona. SmartMic isporučuje zvuk kvaliteta emitovanja i dramatično poboljšava kvalitet zvuka video zapisa koje snimate i zvuka koji snimate pomoću vaših aplikacija za snimanje zvuka. SmartMic je savršen način za snimanje odličnog zvuka za YouTube video snimke, blogove, livestreaming, podcasting i još mnogo toga. Saramonic Vmic Mini je usmeren kondenzatorski video mikrofon koji se preporučuje za DSLR fotoaparate i pametne telefone. U setu se dobija mikrofon, sunđerasta zaštita od vetra, nosač mikrofona i dva kabla 3.5mm TRS i TRRS. 

Leave a Reply

Sorry, you must be logged in to post a comment.