Dodali ste proizvod u korpu.
Nikon

NIKON Blic SB-5000

Status:Nema na lageru

64.990,00 din.

Detalji

  • Vodeći broj (ISO 100, m): 34,5 (na 35 mm)/55 (na 200 mm), u FX formatu, standardni šablon osvetljavanja

  • Izlaz: 1/1 do 1/256 (za 1/3 koraka, manuelni režim)

  • Položaj glave zuma: pokriva vidni ugao kao objektiv od 24 do 200 mm, 14 mm sa širokougaonim panelom (u FX formatu, standardni šablon osvetljavanja)

  • Režim blica: i-TTL, režim blica sa automatskim određivanjem otvora blende, automatski blic bez TTL funkcije, manuleni režim blica sa prioritetom razdaljine, manuelni režim blica, ponavljanje bljeska

  • Ostale funkcije: probno aktiviranje blica, nadgledanje predbljeska, AF-assist osvetljenje za AF u više tačaka i modelirajuće osvetljenje

  • Funkcije fotografisanja (podešavaju se na fotoaparatu): auto FP brza sinhronizacija, FV zaključavanje, spora sinhronizacija, smanjenje efekta crvenih očiju, sinhronizacija sa zadnjom zavesom, korekcija ekspozicije

  • Mogućnost indirektnog bljeska: glava blica se naginje do ugla od 7° nadole ili nagore do 90° i rotira se horizontalno za 180° nalevo i nadesno

  • Broj bljesaka: 150 ili više (alkalne baterije) / 190 ili više (punjive Ni-MH baterije)

  • Minimalno vreme punjenja: pribl. 2,6 s (alkalne baterije) / pribl. 1,8 s (punjive Ni-MH baterije)

  • AF-assist osvetljenje: pokriva opseg žižne daljine od 24 do 135 mm

  • Funkcije fotografisanja sa više jedinica blica: advanced Wireless Lighting (Napredno bežično osvetljenje) (radijski kontrolisan AWL [glavni + 6 grupa]/optički kontrolisan AWL [glavni + 3 grupe]), više bežičnih bliceva sa direktnom daljinskom kontrolom (režim daljinski)

  • Objedinjena kontrola blica: kompatibilno

  • Kolor filter: spoljašnji filter, dostupna automatska detekcija

  • Izvor napajanja: četiri baterije veličine AA (alkalno-manganske ili punjive Ni-MH), nosač dodatnih baterija SD-9

  • Dimenzije (Š x V x D): pribl. 73 x 137 x 103,5 mm

  • Težina: pribl. 420 g (samo telo)

  • Dodatna oprema u kompletu: stalak za Speedlight AS-22, Nikon difuziona kapa SW-15H, fluoroscentni filter SZ-4FL, inkadescentni filter SZ-4TN, meka futrola SS-5000, torbica za dodatnu opremu

  • Sada možete da radite u bilo kom okruženju u kom je linija optičke vidljivosti zaklonjena ili u kom jako sunčevo svetlo slabi signal. Novi ugrađeni rashladni sistem omogućava brzo fotografisanje više od 100 uzastopnih snimaka pri punoj snazi blica. Za one fotografe koji ne gube ni trenutak da bi prvi preneli vest, lagan, kompaktan blic SB-5000 ima jednostavne kontrole za intuitivan rad.

   PROFESIONALNI SPEEDLIGHT ZA NEPREVAZIĐENE PERFORMANSE BLICA

   Dizajniran tako da ispuni zahteve profesionalaca u studijskom radu, blic SB-5000 je i-TTL Speedlight kompatibilan sa D-SLR fotoaparatima FX i DX formata. Ovaj Speedlight blic funkcioniše kao blic koji se montira preko priključka za dodatni blic, pomoću bežične opcije commander ili kao daljinska jedinica i predstavlja deo sistema Nikon Creative Lighting System. Ovo je prvi Nikon Speedlight blic koji ima radio kontrolu, čime se eliminiše potreba za direktnom linijom optičke vidljivosti između glavne i dodatne jedinice i povećava pouzdanost fotografisanja pri jakoj svetlosti. U situacijama u kojima se brzo prave uzastopni snimci, novi ugrađeni rashladni sistem kompanije Nikon povećava broj uzastopnih okidanja i eliminiše mogućnost nastanka bespotrebnih prekidanja. Druge funkcije uključuju vodeći broj od 34,5 i širok opseg zumiranja FX formata od 24–200 mm (14 mm sa širokim displejem). Pojednostavljene kontrole i meniji obezbeđuju neometan rad, a kompaktan i lagan dizajn omogućavaju lako korišćenje na fotoaparatu. Tri šablona osvetljavanja pružaju potpunu kontrolu nad pokrivenošću blicem za određena okruženja u kojima se fotografiše. Ugrađeni širokougaoni panel i kartica za indirektni bljesak, kao i isporučena kapa za difuzno snimanje, u kombinaciji sa Nikonovim opcionalnim filterima u boji dodatno proširuju vaše kreativne opcije.

   KONTROLA U ZAHTEVNIM SITUACIJAMA: ADVANCED WIRELESS LIGHTING (NAPREDNO BEŽIČNO OSVETLJAVANJE) SA DALJINSKOM KONTROLOM

   Napravljen tako da prevaziđe teške situacije fotografisanja, SB-5000 u potpunosti podržava novu funkciju radio kontrole u sistemu Nikon Creative Lighting System. Sada možete da okidate jedan ili više bliceva koristeći SB-5000 i WR-R10 bežični daljinski kontroler. SB-5000 je prilagodljiv u situacijama koje predstavljaju izazov za daljinsko osvetljenje i omogućava vam da napravite i kontrolišete bilo koje postavke bliceva, uključujući i složene višestruke kombinacije. U kombinaciji sa WR-R10 bežičnim daljinskim kontrolerom, podržano je najviše 6 grupa jedinica SB-5000. Optička kontrola je, takođe, u potpunosti podržana, a to znači da stari Speedlight blicevi i dalje mogu da se koriste za više postavki bliceva.

   PROFESIONALNI SPEEDLIGHT KOJI SE NE GREJE, ČAK NI POSLE VEĆEG BROJA SNIMAKA

   Od crvenog tepiha do piste, model SB-5000 je napravljen tako da se ne greje čak ni pod pritiskom. Da bi mogao da odgovori na zahteve situacija u kojima se zahteva uzastopno bljeskanje, model SB-5000 ima novi rashladni sistem kompanije Nikon za Speedlight – ugrađena kontrola temperature za kompaktne jedinice koje se postavljaju na aparat – prva* na svetu. Brz i pouzdan, postiže neverovatnih 120 snimaka u intervalima od 5 sekundi ili 84 snimka u intervalima od 3 sekunde. Može da se snimi više od 100 uzastopnih snimaka pri punoj snazi blica. Sistem sprečava grejanje glave blica da bi se onemogućilo njeno pregrevanje: termička zaštita nikad nije bila bolja.

    

   * SB-5000 je prvi među kompaktnim blicevima koji se postavljaju na aparat koji ima ugrađeni rashladni sistem, počev od 1. septembra 2015.

   NEPRIMETNA INTEGRACIJA SA PRIZNATIM SISTEMOM NIKON CREATIVE LIGHTING SYSTEM

   U osnovi blica SB-5000 nalazi se i-TTL (inteligentna „kroz objektiv”) kontrola blica kompanije Nikon, koja omogućava da Nikon Speedlight blicevi dele važne informacije o ekspoziciji sa D-SLR fotoaparatima kompatibilnim sa CLS sistemom. SB-5000 može da se kontroliše radijski kao deo postavke naprednog bežičnog osvetljavanja ili tradicionalno pomoću optičke kontrole linijom optičke vidljivosti. Precizna podešavanja rada uključuju objedinjenu kontrolu bliceva, koja kontrolu sistema podiže na viši nivo. Sada možete da rukujete blicem SB-5000 ili da menjate njegova podešavanja preko menija fotoaparata ili računara sa programom Camera Control Pro 2 kada je jedinica montirana na telo fotoaparata.

   KOMPAKTNA IZRADA, JEDNOSTAVNA KONTROLA

   Lakši od svojih prethodnika i lakši za rukovanje, blic SB-5000 ima novi dizajn kako bi bio što zgodniji za rad. Primetićete razliku čim postavite SB-5000 na fotoaparat ili ga stavite u torbu za putovanja: kompaktno telo blica je teško svega 420 g. Jednostavan kontrolni panel omogućava prikaz informacija velikog formata koji se lako čita. Rotirajući birač i dugme „i” omogućavaju brz pristup najčešće korišćenim ili personalizovanim funkcijama: na primer, dugme „i” odmah prikazuje glavna podešavanja blica za fotografisanje sa jednim blicem ili Advanced Wireless Lighting (Napredno bežično osvetljavanje) u vidu liste. Kao i kod njegovog prethodnika, glava blica SB-5000 se naginje do ugla od 7° nadole ili nagore do 90° i rotira se horizontalno za 180° nalevo i nadesno.

Dodatne informacije

nazivu NIKON Blic SB-5000
Proizvođač Nikon

ZoomFoto nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi, nazivi i cene bez grešaka. Sve cene su sa uračunatim PDV-om, a ZoomFoto zadržava pravo na korekciju cena.