Dodali ste proizvod u korpu.
Nikon

NIKON D5 telo

Status:Nema na lageru

709.990,00 din.

Detalji

Pomoću fotoaparata D5 možete da zabeležite više nego što oko može da uhvati – sve prepreke padaju uz moćne performanse i vrhunsku preciznost.

Budući da je opremljen Nikonovim neverovatnim AF sistemom sledeće generacije sa 153 tačke, D5 spremno odgovara na sve izazove, bilo da snimate trku ili crveni tepih. Pokrivanje je izuzetno široko, a novi bafer omogućava snimanje do 200 NEF (RAW) slika tokom jednog brzog rafala. Novi senzor slike i senzor za merenje pružaju izvanredno precizno prepoznavanje subjekta i bogatstvo detalja. Najširi opseg osetljivosti u istoriji kompanije Nikon vam daje slobodu da fotografišete sve – od jarke sunčeve svetlosti do astronomskog sumraka. A za snimatelje koji se izlažu ekstremnim uslovima, D-Movie sada omogućava snimanje 4K/UHD filmova visoke definicije u samom fotoaparatu.

OSTVARUJTE MAKSIMALNE REZULTATE UZ AF NOVE GENERACIJE SA 153 TAČKE I BAFER OD 200 NEF (RAW) SLIKA

Zagospodarite situacijom pomoću Nikonovog fenomenalnog novog AF sistema. Sa neverovatne 153 tačke fokusa i 99 unakrsnih senzora, D5 pruža izuzetno širokougaono pokrivanje. Bilo da snimate trku ili crveni tepih, skoro sve situacije su pokrivene. Mali subjekti koji se kreću velikom brzinom mogu da se prate sa novim nivoom preciznosti. Subjekti na ivici slike se lako detektuju, a vertikalno fotografisanje je značajno poboljšano. AF osetljivost do -4 EV (ISO 100, 20°C) omogućava superiorne performanse u uslovima slabog osvetljenja i svi AF režimi su poboljšani. Sistem se može konfigurisati podešavanjem pokrivanja od 153, 72 i 25 tačaka u kontinualnom AF režimu. Sve 153 tačke fokusa su kompatibilne sa AF NIKKOR objektivima sa otvorom blende od f/5,6 ili većim, a 15 centralnih tačaka fokusa funkcioniše sa efektivnim otvorom blende od f/8. Bafer fotoaparata visokih performansi omogućava snimanje i do 200 NEF (RAW) ili velikih JPEG slika tokom jednog brzog rafala – dovoljno da biste zabeležili celo finale sprinta na 100 m ne skidajući prst sa dugmeta okidača.

SVE PREPREKE PADAJU UZ DOBITNU KOMBINACIJU MOĆNIH PERFORMANSI I VRHUNSKE PRECIZNOSTI

Fenomenalne performanse fotoaparata D5 su sve što vam je potrebno da napravite slike koje prkose realnosti. Zahvaljujući novoj AF ASIC jedinici, automatskom fokusu se uvek dodeljuju maksimalne performanse. Ma koliko bila brza neka radnja, fotoaparat ne pravi kompromise. Snimajte i do 12 fps sa AE/AF praćenjem ili do 14 fps sa podignutim ogledalom. AF praćenje i vidljivost tražila su značajno poboljšani pri fotografisanju sportskih događaja ili bilo koje scene u kojoj subjekti naglo menjaju smer. Brži mehanizmi zatvarača i ogledala značajno smanjuju vreme zatamnjenja tražila tokom rafalnog snimanja velike brzine. Ako želite vrhunsku preciznost, uparite D5 sa nekim profesionalnim NIKKOR objektivom sa SPORT VR režimom, kao što su AF-S NIKKOR 600mm f/4E ili AF-S NIKKOR 500mm f/4E. SPORT VR režim obezbeđuje i stabilnu sliku u tražilu prilikom praćenja brzih pokreta. Kombinujte D5 sa nekim od ovih objektiva da biste beležili brze, nepredvidive subjekte sa neprikosnovenom ujednačenošću.

BUDITE KORAK ISPRED DRUGIH UZ NOVI SENZOR ZA MERENJE I SENZOR SLIKE

Široke mogućnosti snimanja fotoaparata D5 predstavljaju oslobađajuće iskustvo. Potpuno novi CMOS senzor slike FX formata od 20,8 MP i RGB senzor za merenje od 180.000 piksela pružaju izvanredno precizno prepoznavanje subjekta i bogatstvo detalja. Čak i ako snimate brze sportske događaje u zatvorenom prostoru, uz ovaj fotoaparat ćete uvek napraviti željeni snimak. I to ne bilo kakav snimak: gradacije tonova su bogatije i preciznije. D5 sadrži i novi LCD monitor sa dijagonalom od 8,0 cm (3,2 inča) i 2.360.000 tačaka, koji omogućava rukovanje na dodir u režimu pregleda. Zahvaljujući visokom odzivu uporedivom sa pametnim telefonima, ovaj ekran visoke rezolucije omogućava laku proveru i izbor ključnih slika na licu mesta. Snimajte u živom prikazu slike i možete putem dodira da promenite tačku fokusa ili dobijete podatke o zapamćenoj postavci spot balansa bele, na osnovu izabrane oblasti na slici. Za još veću kontrolu, Picture Control 2.0 olakšava definisanje parametara, bilo da snimate statične slike ili video zapise. Olakšajte postprodukciju uz prethodno podešenu postavku „Ravnomerno“ koja obezbeđuje maksimalan dinamički opseg, dok postavka „Jasnoća“ omogućava fino podešavanje detalja.

OD JARKE SUNČEVE SVETLOSTI DO ASTRONOMSKOG SUMRAKA: ZABELEŽITE VIŠE NEGO ŠTO OKO MOŽE DA UHVATI

D5 proširuje mogućnosti fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja. Uz standardni ISO opseg od 100 do 102.400 i najširi opseg osetljivosti u istoriji kompanije Nikon možete da pomerate granice. Zahvaljujući novom sistemu za obradu slike EXPEED 5 , kvalitet slike je neprevaziđeno visok u celom standardnom ISO opsegu. Za ove izuzetno jasne performanse je zaslužan sistem za obradu signala optimizovan za 25% veći broj piksela novog senzora. Fini šum je drastično smanjen, pa čak i isečene slike snimljene pri visokim ISO vrednostima zadržavaju svoj kvalitet. Zahvaljujući izvanrednom inženjerskom dostignuću, ISO opseg sada može da se proširi do ekvivalentne ISO vrednosti od 3.280.000, pri Hi 5 postavci. Ove zapanjujuće visoke ISO vrednosti, dizajnirane za posebne svrhe, poput nadzora ili bezbednosnih aplikacija, omogućavaju snimanje slika u boji bez blica u astronomskom sumraku, što je ekvivalentno veoma niskom nivou od 0,001 luksa.

FOTOGRAFIŠITE U EKSTREMNIM USLOVIMA: 4K D-MOVIE FILMOVI VISOKE DEFINICIJE

Kao prvi Nikon D-SLR koji snima 4K/UHD filmove visoke definicije u samom fotoaparatu, D5 značajno prevazilazi fleksibilnost snimanja filmova fotoaparata D4S. 4K filmovi (3840x2160 piksela) mogu da se snimaju pri brzini od 30p/25p/24p sa izvornim isecanjem piksela tačku po tačku koje pruža najviši kvalitet slike. Kada pravite Full HD (1080p) video, možete da snimate sa brojem slika u sekundi i do 50p/60p u više formata senzora za isecanje, uključujući izvorno isecanje Full HD piksela. Kada snimate u M režimu, osetljivost za sve rezolucije video zapisa i režime isecanja može da se podešava od ISO 100 sve do Hi 5. Automatska kontrola ISO osetljivosti dozvoljava ISO 200 do Hi 5 i omogućava vam da konfigurišete podešavanja maksimalne ISO osetljivosti sa kojima želite da radite. Fotoaparat nudi čist HDMI izlaz: čak i 4K filmovi mogu da se snimaju na memorijsku karticu u fotoaparatu ili prebacuju nekompresovani na HDMI izlaz sa 8-bitnim 4:2:2 YCbCr formatom. HDMI izlaz je dostupan za sve rezolucije filmova tokom daljinskog snimanja.

ZNAČAJNO UBRZANJE TOKA POSLA: BRZO SNIMANJE SLIKA I 4X BRŽI PRENOS PODATAKA

D5 je brži, oštriji i jednostavniji za rukovanje i sve njegove funkcije su u službi ujednačenijeg iskustva. Projektovan u skladu sa povratnim informacijama agencijskih fotografa koji ceo dan provode fotografišući, ovaj fotoaparat umanjuje stres koji donose zahtevi profesionalnog fotografisanja. Sa ergonomske tačke gledišta, poboljšanja obuhvataju dugmad sa bolje definisanim ivicama i prevojima, što omogućava intuitivniju kontrolu, naročito kada fotografišete gledajući kroz tražilo. Dva nova XQD slota za kartice lako obezbeđuju neverovatan kapacitet fotoaparata D5 za snimanje i do 200 NEF (RAW) slika jednim rafalom i osiguravaju da se bafer trenutno prazni za sledeći rafal. Novi USB 3.0 port omogućava brz prenos velikih količina podataka, a bežična i Ethernet veza je sada 4x brža. Pored tela fotoaparata, Nikonov Creative Lighting System se i dalje usavršava uz novi SB-5000. Ovaj novi Speedlight blic koristi radio-komunikaciju i poboljšava performanse sistema u otežanim uslovima.

Dodatne informacije

nazivu NIKON D5 telo
Proizvođač Nikon
Broj autofokusnih tačaka 153
Baterija EN-EL18a 10,8V 2500 mAh
Ekran 3,2 inča (8 cm)
Mogućnost eksternog blica Da
Format datoteke fotografije JPEG,NEF(RAW),TIFF
Wi-Fi Opciono uz WT-6
GPS Opciono
ISO osetljivost 100-3.280.000
Kompatibilni objektivi Nikon F mount
Kontinuirano slikanje 12 fps
Manuelna kontrola Da
Materijal kućišta Magnezijum
Max brzina zatvarača 1/8000
Memorija Compact Flash,XQD
Motor za autofokus objektiva Da
Otporan na padove Ne
Pokrivenost tražila 100%
Priključci USB 3.0(micro-B),HDMI(tip c)A/V OUT,stereo mini-pin 3,5mm,desetopinski konektor,ethernet konektor
Rezolucija Mpix 20,1
Rezolucija ekrana 2.359.000 tacaka
Slot za memoriju 1 x CF, 1 x XQD
Težina sa baterijom 1405 g
Tip D-SLR
Tip baterije LI-ion
Tip senzora CMOS
Touch screen Da
Trajanje baterije (snimaka) do 3780
Tražilo Da optičko
Ugrađeni blic Ne
Veličina senzora Full Frame (35,9 x 24 mm)
Video materijal 4k UHD 3840x2160 30p,1920x1080 60p
Vodootporan Ne
Zaštićen od vlage i prašine Da
Živi prikaz slike Da
Zvuk Stereo

ZoomFoto nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi, nazivi i cene bez grešaka. Sve cene su sa uračunatim PDV-om, a ZoomFoto zadržava pravo na korekciju cena.