Dodali ste proizvod u korpu.
Nikon

NIKON D500 set sa 16-80 AF-S DX VR

Status:Nema na lageru

266.990,00 din.

Detalji

VODEĆE AF PERFORMANSE: VRHUNSKA PRECIZNOST

Budući da je opremljena istim AF sistemom kao D5, Nikonova uzdanica u FX formatu, D500, omogućava fokusiranje sa apsolutnom preciznošću, čak i u gotovo sasvim mračnim uslovima. Sa neverovatne 153 tačke fokusa i 99 unakrsnih senzora, ovaj fenomenalni AF sistem pruža neprevaziđeno pokrivanje koje obuhvata gotovo celu širinu slike u tražilu. AF osetljivost do -4 EV u centralnoj tački i -3 EV (ISO 100, 20°C) za sve druge tačke, omogućava superiorne performanse u uslovima slabog osvetljenja. Mali subjekti koji se kreću velikom brzinom mogu da se prate sa novim nivoom preciznosti, a subjekti na ivici slike se lako detektuju. Sistem se može konfigurisati podešavanjem pokrivanja od 153, 72 i 25 tačaka u kontinualnom AF režimu. Sve 153 tačke fokusa su kompatibilne sa AF NIKKOR objektivima sa otvorom blende od f/5,6 ili većim, a 15 centralnih tačaka fokusa funkcioniše sa efektivnim otvorom blende od f/8.

IDITE KORAK DALJE: BRZINA DEFINISANJA SLIKA

Uz dinamične performanse fotoaparata D500 lako se beleže prelomni trenuci. Možete da snimate pri brzini od 10 fps sa AE/AF praćenjem ili sa podignutim ogledalom. AF praćenje i vidljivost tražila su značajno poboljšani pri fotografisanju sportskih događaja ili bilo koje scene u kojoj subjekti naglo menjaju smer. Zahvaljujući novoj AF ASIC jedinici, automatskom fokusu se uvek dodeljuju maksimalne performanse. Brži mehanizmi zatvarača i ogledala značajno smanjuju vreme zatamnjenja tražila tokom rafalnog snimanja velike brzine. Bafer fotoaparata visokih performansi omogućava snimanje i do 200 NEF (RAW) ili velikih JPEG slika tokom jednog rafala. Dva slota za kartice (jedan za XQD kartice i jedan za SD UHS II kartice) lako obezbeđuju neverovatne brzine fotografisanja fotoaparata i osiguravaju da se bafer trenutno prazni za sledeći rafal. USB 3.0 port omogućava brz prenos velikih količina podataka, a ugrađena Wi-Fi funkcija fotoaparata je zaslužna za brz, bežični prenos slika. Za one koji traže rešenje za još brži prenos, D500 je kompatibilan i sa opcionalnim predajnikom WT-7A koji omogućava prenos datoteka na FTP server ili računar brzinom i do 866,7 Mbps.


NE PROPUSTITE PRILIKU ZA SNIMAK: MOĆNI SENZOR ZA MERENJE I SENZOR SLIKE

Bez obzira na to da li snimate geparda u trku ili ključni trenutak događaja X Games, uz D500 ćete uvek napraviti željeni snimak. I to ne bilo kakav snimak. CMOS senzor slike DX formata od 20,9 MP i RGB senzor za merenje od 180.000 piksela pružaju izvanredno precizno prepoznavanje subjekta i bogatstvo detalja sa raskošnom gradacijom tonova. D500 poseduje i nagibni LCD monitor osetljiv na dodir od 8,0 cm (3,2 in.) sa brzim odzivom i 2.359.000 tačaka, koji vam pruža slobodu da snimate iz visokih ili niskih uglova. Na licu mesta lako možete da pregledate i birate ključne slike, kao i da unosite podatke o autoru, lokaciji, mreži, IPTC informacije i informacije o autorskim pravima. Snimajte u živom prikazu slike i možete putem dodira da podesite tačku fokusa, okinete ili dobijete podatke o zapamćenoj postavci spot balansa bele, na osnovu izabrane oblasti na slici. Za još veću kontrolu, Picture Control 2.0 olakšava definisanje parametara, bilo da snimate statične slike ili video zapise. Olakšajte postprodukciju uz prethodno podešenu postavku „Ravnomerno“ koja obezbeđuje maksimalan dinamički opseg, dok postavka „Jasnoća“ omogućava fino podešavanje detalja.

HRABRI U MRAKU: NAPRAVITE SNIMKE KOJE DRUGI NE MOGU NI DA VIDE

Teški uslovi osvetljenja ne plaše D500. Zahvaljujući izuzetno širokom ISO opsegu, ovaj fotoaparat otvara svet novih mogućnosti fotografisanja u mračnim okruženjima i neverovatno dobro izlazi na kraj sa svetlijim delovima. Nikonov novi EXPEED 5 sistem za obradu slike obezbeđuje neprevaziđeno visok kvalitet slike u celom standardnom ISO opsegu od 100 do 51.200. Fini šum je drastično smanjen, pa čak i isečene slike snimljene pri visokim ISO vrednostima zadržavaju svoj kvalitet. ISO opseg možete i da smanjite na ISO 50 (ekvivalentno), do postavke „Niska 1“ ili povećate na neverovatnih ISO 1.640.000 (ekvivalentno), do postavke „Visoka 5“. Zajedno sa AF sistemom fotoaparata, koji radi u gotovo sasvim mračnim uslovima (-4 EV u centralnoj tački), postavka „Visoka 5“ vam omogućava da fotografišete u situacijama u kojima do sada možda niste pokušavali. Ove zapanjujuće visoke ISO vrednosti, koje omogućavaju snimanje slika u boji bez blica, pogodne su i za posebne svrhe, u oblasti nadzora i bezbednosti.

BIOSKOPSKE 4K/UHD PERFORMANSE

Kao prvi Nikon D-SLR fotoaparat DX formata koji snima 4K/UHD filmove visoke definicije u samom fotoaparatu, D500 pruža potpuno nov nivo fleksibilnosti snimanja filmova. 4K/UHD filmovi (3840x2160 piksela) maksimalnog trajanja od 29 minuta i 59 sekundi mogu da se snimaju pri brzini od 30p/25p/24p sa izvornim isecanjem piksela tačku po tačku koje pruža najviši kvalitet slike. Full HD (1080p) video zapisi mogu da se snimaju sa brojem slika u sekundi i do 50p/60p u više formata senzora za isecanje, uključujući izvorno isecanje Full HD piksela. Nikonova funkcija elektronskog smanjenja vibracije dramatično umanjuje efekte podrhtavanja fotoaparata prilikom snimanja Full HD filmova iz ruke. Kada snimate u M režimu, osetljivost za sve rezolucije video zapisa i režime isecanja može da se podešava od ISO 100 sve do postavke „Visoka 5“. Automatska kontrola ISO osetljivosti dozvoljava ISO 200 do postavke „Visoka 5“ i omogućava vam da podešavate maksimalne ISO vrednosti sa kojima želite da radite. Fotoaparat nudi čist HDMI izlaz: čak i 4K/UHD filmovi mogu da se snimaju na memorijsku karticu ili prebacuju bez kompresije na HDMI izlaz sa 8-bitnim 4:2:2 YCbCr formatom. HDMI izlaz je dostupan za sve rezolucije filmova tokom daljinskog snimanja. Druge funkcije uključuju ugrađeni tajmer za podešavanje intervala i funkciju serije intervala 4K/UHD kvaliteta.
FLEKSIBILNOST DX FORMATA: IZDRŽLJIVOST PREMA VAŠIM POTREBAMA

Kao mlađi brat fotoaparata D5, D500 uvek pruža vrhunske performanse kada fotografišete u ekstremnim uslovima. Lagano, izdržljivo telo je smešteno u čvrsto metalno kućište sastavljeno od delova izrađenih od otporne legure magnezijuma i ugljeničnih vlakana. Svi spojevi, dugmad i točkići su u potpunosti zaštićeni od svih vremenskih uslova. Energetski efikasan dizajn pruža maksimalan broj snimaka između punjenja baterije. Opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem više tipova baterija MB-D17 podržava tri različita izvora napajanja baterije i omogućava lakše rukovanje fotoaparatom tokom vertikalnog fotografisanja. Sa druge strane, zatvarač visokih performansi je testiran do 200.000 ciklusa.


NIKKOR OBJEKTIVI: PREDNOST TELEFOTO FOTOGRAFISANJA U DX FORMATU

Nikonovi legendarni NIKKOR objektivi pružaju neprikosnovenu jasnoću i svestranost. D500 je kompatibilan sa celom paletom DX NIKKOR objektiva, a faktor isecanja od 1,5x DX senzora fotoaparata pruža telefoto efekat pri fotografisanju pomoću FX objektiva. Uparite D500 sa AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR objektivom i vidni ugao pri telefoto postavci je ekvivalentan onom kod D-SLR fotoaparata FX formata sa telefoto objektivom od 600 mm. U poređenju sa kombinacijom pune slike, ovim se smanjuje i težina i dužina telefoto konfiguracije za približno pola – ozbiljna prednost ako želite da putujete rasterećeno. Sada možete da se projektujete u srce dešavanja ili da približite fokus do same ivice teško pristupačnog ptičjeg gnezda, bez problema pri rukovanju koji se vezuju za teži profesionalni komplet.

OBASJAVANJE SENKI

D500 je u potpunosti kompatibilan sa Nikonovim priznatim sistemom iTTL/Creative Lighting System i Nikonovim novim sistemom radio kontrolisanog naprednog bežičnog osvetljenja. To znači da možete lako da ga koristite sa Speedlight blicevima, kao što su profesionalni SB-910, kompaktni SB-700 ili SB-5000, koji koristi tehnologiju radio kontrole. U kombinaciji sa opcionalnim primopredajnikom WR-R10, D500 može da kontroliše i bežično pokreće do šest grupa jedinica SB-5000 iz druge prostorije, po uglovima ili napolju na jarkoj sunčevoj svetlosti.

ODRŽAVAJTE STALNU VEZU IZMEĐU FOTOAPARATA I PAMETNIH UREĐAJA UZ SNAPBRIDGE

D500 je prvi Nikon D-SLR fotoaparat koji je kompatibilan sa aplikacijom SnapBridge. Ova pametna Nikon aplikacija pomoću tehnologije Bluetooth Low Energy (BLE) održava stalnu vezu između fotoaparata i pametnog telefona ili tableta uz malu potrošnju energije. Možete automatski da sinhronizujete snimke sa pametnim uređajem dok fotografišete, ne prazneći bateriju fotoaparata. Veličina slika sinhronizovanih tokom fotografisanja se menja na 1920x1080 piksela – idealnu veličinu za skladištenje na pametnim telefonima i društvene medije. Pomoću pametnog uređaja možete i da kontrolišete ključne funkcije fotoaparata i lako postavljate geografske oznake na slike. Osim toga, svaki put kada se nađete na novoj lokaciji, SnapBridge automatski ažurira fotoaparat koristeći lokalno i UTC vreme na osnovu GPS informacija na pametnom uređaju. Snimci će biti pravilno poređani po datumu bez obzira na to koliko vremenskih zona promenite. Zahvaljujući ugrađenoj NFC (Near Field Communication – komunikacija uređaja na veoma malim udaljenostima) tehnologiji fotoaparata D500, lako možete da povežete fotoaparat sa pametnim uređajem da biste prvi put aktivirali SnapBridge.

Dodatne informacije

nazivu NIKON D500 set sa 16-80 AF-S DX VR
Proizvođač Nikon
Broj autofokusnih tačaka 153
Baterija EN-EL15 7,0V 1900 mAh
Dimenzije 147 x 115 x 81 mm
Ekran 3,2 inča (8 cm)
Mogućnost eksternog blica Da
Format datoteke fotografije JPEG,NEF(RAW),TIFF
Wi-Fi Da
GPS Opciono
ISO osetljivost 100-51200
Kompatibilni objektivi Nikon F mount
Kontinuirano slikanje 10 fps
Manuelna kontrola Da
Materijal kućišta Magnezijum/Polikarbonat
Max brzina zatvarača 1/8000
Memorija SD,SDHC,SDXC,XQD
Motor za autofokus objektiva Da
Pokrivenost tražila 100%
Priključci USB 3.0(micro-B),HDMI(tip c)A/V OUT,stereo mini-pin 3,5mm,desetopinski konektor,ethernet konektor
Rezolucija Mpix 20,9
Rezolucija ekrana 2.359.000 tacaka
Slot za memoriju 1 x SD, 1 x XQD
Težina sa baterijom 760 g
Tip D-SLR
Tip baterije LI-ion
Tip senzora CMOS
Touch screen Da
Trajanje baterije (snimaka) do 1240
Tražilo Da optičko
Ugrađeni blic Ne
Veličina senzora APS-C (23,5 x 15,7mm)
Video materijal 4K 4096x2160
Vodootporan Ne
Zaštićen od vlage i prašine Da
Živi prikaz slike Da
Zvuk Stereo

ZoomFoto nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi, nazivi i cene bez grešaka. Sve cene su sa uračunatim PDV-om, a ZoomFoto zadržava pravo na korekciju cena.