Dodali ste proizvod u korpu.
Nikon

NIKON D7200 set 18-105mm

Status:Dostupno odmah

Cena: 136.990,00 din.

Special Price 124.990,00 din.

Detalji

Glavne funkcije

Ostvarite sve svoje zamisli

Podignite nivo fotografisanja uz statične slike i filmove bogate detaljima. Beležite kvalitetne fotografije za štampanje od 24,2 megapiksela, ma koji subjekat da snimate, kao i jasne segmente filma noćnih video scena.

Ostvarite sve svoje zamisli

Profesionalne AF performanse

Vrhunski AF sistem fotoaparata D7200 zaključava fokus na subjektu sa neverovatnom preciznošću. Sa osetljivošću čije vrednosti idu do -3 EV, dobijate superiorno pronalaženje subjekta čak i u mračnim okruženjima.

Profesionalne AF performanse

Vrhunski rezultati pri slabom osvetljenju

Snimajte jasnije, oštrije slike bolje definicije pri visokim ISO vrednostima. Uz ISO opseg od 100–25.600 možete samouvereno da fotografišite u raspoloživim uslovima osvetljenja.

Vrhunski rezultati pri slabom osvetljenju

Bioskopski video snimci

Lako beležite impresivne segmente filma. Zbog svojih video funkcija nasleđenih od profesionalnih fotoaparata kompanije Nikon i laganog tela, D7200 je san svakog snimatelja video zapisa.

Bioskopski video snimci

Delite svoju viziju

Ugrađeni Wi-Fi¹ i podrška za NFC (Near Field Communication – komunikacija uređaja na veoma malim udaljenostima) omogućavaju lako otpremanje impresivnih fotografija preko pametnog uređaja.

Delite svoju viziju

Brzo kontinualno fotografisanje

Brzo kontinualno fotografisanje

Snimajte pri brzini do 6 fps u DX formatu i do 7 fps u režimu isecanja od 1,3x. Veliki bafer fotoaparata omogućava snimanje do 27 12-bitnih RAW slika i do 100 kvalitetnih JPEG slika jednim brzim rafalom.²

Neograničeno kontinualno fotografisanje

Neograničeno kontinualno fotografisanje

Pravite izvanredne fotografije sa snopom svetlosti. Snimajte u režimu kontinualnog okidanja pri brzini zatvarača od 4 sekunde ili manje i možete da zabeležite onoliko slika koliko vam dozvoljavaju medijske kartice i vek baterije.

Intervalski filmovi

Intervalski filmovi

Snimajte intervalske sekvence sa ujednačenim prelazima ekspozicije. Koristite režim fotografisanja serije intervala dostupan na fotoaparatu da biste slike čuvali kao datoteke filmova i gledali usporenu akciju pri brzoj reprodukciji.

Bogatstvo detalja rezolucije 24,2 megapiksela: ostvarite novi nivo kvaliteta slike. Posebno dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera (OLPF), senzor slike DX formata modela D7200 u najvećoj mogućoj meri iskorišćava rezoluciju od 24,2 megapiksela kako bi snimio oštre slike širokog dinamičkog opsega, niskog šuma i bogate gradacije boja.

EXPEED 4: Poboljšava sveukupne performanse fotoaparata i daje izvanredne rezultate. Pruža superioran kvalitet slike, vrhunske ISO performanse i omogućava snimanje filmova sa velikim brojem slika u sekundi.

Multi-CAM 3500 II AF sistem od 51 tačke:sa sistemom autofokusa nasleđenim od profesionalnih fotoaparata kompanije Nikon, D7200 pruža izvanrednu preciznost. Sistem je osetljiv do -3 EV (ISO 100, 20°C), pa možete da pravite oštre snimke, čak i u mračnim okruženjima. Petnaest unakrsnih senzora u centru obezbeđuje vrhunsko pronalaženje subjekta. Jedna centralna tačka je kompatibilna sa objektivima maksimalnog otvora blende od f/8, što omogućava više kombinacija objektiva/telekonvertera.

Isecanje od 1,3x: ostvarite veći doseg, veću brzinu i šire AF pokrivanje. Režim isecanja povećava doseg DX objektiva za 1,3x, gotovo udvostručava telefoto efekat FX objektiva i omogućava fotografisanje pri brzini do 7 fps. Ovaj režim omogućava i pokrivanje cele slike pomoću 51 tačke fokusa AF sistema.

Picture Control 2.0: preuzmite potpunu kontrolu nad uoštravanjem, kontrastom, svetlinom, tonom i zasićenošću kada fotografišete statične slike i video zapise. Pojednostavite postprodukciju uz postavku „Ravnomerno“ koja obezbeđuje maksimalan dinamički opseg i zabeležite kristalno jasne detalje uz postavku „Jasnoća“. Postavke možete vizuelno da prilagođavate tokom fotografisanja, a postupak fotografisanja možete da pojednostavite tako što ćete u namenskom meniju sačuvati različite opcije za filmove i statične slike.

D-Movie u više formata: snimajte video zapise u kvalitetu pogodnom za emitovanje sa primetno smanjenim šumom u više formata slike. Snimajte Full HD filmove DX formata pri brzini do 25p/30p ili se prebacujte na režim isecanja od 1,3x da biste ostvarili veći telefoto doseg i snimajte pri brzini do 1080/50p/60p. Fotoaparat nudi čist HDMI izlaz, uz istovremeno beleženje segmenata filma pune rezolucije u fotoaparatu i na spoljnom rekorderu.

Sloboda snimanja filmova: širok spektar postavki vam omogućava da preuzmete potpunu kontrolu nad segmentom filma. Ostvarite ujednačen prelaz između tamnih i svetlih oblasti uz automatsku kontrolu ISO osetljivosti u M režimu. Snimajte u režimu „Prikaz svetlijih delova“ da biste videli gde su tačno izbledeli svetliji delovi na monitoru fotoaparata. Primenjujte Picture Control postavku „Ravnomerno“ radi lakše gradacije boja u postprodukciji. Namenski meni za film vam omogućava da čuvate sva podešavanja za filmove na jednom mestu.

Realističan zvuk: snimajte filmove koji zvuče onako kako ste zamislili uz superiorne opcije za audio kontrolu fotoaparata D7200. Možete da izaberete opseg zvuka (široko/glas), a šum vetra može da se umanji pri snimanju sa ugrađenim mikrofonom. Nikon bežični mikrofon ME-W1 pruža maksimalnu slobodu snimanja zvuka direktno sa izvora budući da beleži kvalitetan zvuk sa udaljenosti i do 50 m.

Svetlo tražilo: pruža približno 100% pokrivanja slike i izvanrednu vidljivost na otvorenom, čak i u situacijama sa lošim pozadinskim osvetljenjem. Tražilo poseduje organski EL element prikaza koji obezbeđuje jasan prikaz informacija visokog kontrasta i malu potrošnju energije.

Monitor prilagodljivih boja: pomerajte balans boje i svetlinu ekrana u bilo kom smeru, shodno sopstvenim potrebama. RGBW LCD ekran dijagonale 8,0 cm (3,2 inča), sa 1.229.000 tačaka i antirefleks slojem, omogućava jednostavan rad u svim uslovima.

Čvrst i izdržljiv: Telo fotoaparata D7200 je napravljeno tako da može da podnese različite uslove i otporno je na prašinu, uticaje vremenskih uslova i padove. Gornji i zadnji poklopac od legure magnezijuma povećavaju izdržljivost, a zatvarač je testiran na 150.000 okidanja.

NIKKOR objektivi: D7200 je kompatibilan sa kompletnom Nikonovom paletom objektiva DX formata i širokim spektrom objektiva FX formata. Zahvaljujući izuzetnoj sposobnosti razrešavanja, NIKKOR objektivi pružaju izvanredne rezultate, a kompaktan format objektiva DX formata je naročito praktičan kada želite da putujete rasterećeno ili pravite telefoto snimke. Fotografišite u režimu isecanja od 1,3x i možete da povećate telefoto doseg objektiva kao što je AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G na 390 mm (ekvivalentna vrednost).

Ugrađeni blic: sa inteligentnom i-TTL kontrolom blica i commander funkcijom koja vam omogućava da bežičnim putem kontrolišete do dve grupe daljinskih Nikon Speedlight bliceva preko fotoaparata.

Creative Lighting System: uz D7200 možete da koristite brojne svestrane Speedlight bliceve za kreativno fotografisanje blicem, na fotoaparatu ili van njega. Nikonov sistem Creative Lighting System, vodeći u industriji, obuhvata brze vrhunske bliceve, kao što je SB-700, kao i bliceve poput modela SB-500 koji ima ugrađenu LED lampu jakog intenziteta idealnu za snimanje filma.

Daljinski rad: namenska dodatna oprema vam pruža više opcija za bežičnu kontrolu i prenos slika. Daljinski okidajte fotoaparatom preko pametnog uređaja pomoću Wi-Fi funkcije ugrađene u fotoaparat i namenske WMU aplikacije.¹ Da biste imali veću kontrolu nad bežičnim fotografisanjem, koristite bežični primopredajnik WR-R10 i bežični predajnik WR-T10 ili kontrolišite postavke fotoaparata pomoću bežičnog daljinskog kontrolera WR-1. Za povezivanje sa Ethernet i bežičnom LAN mrežom koristite opcionalni predajnik podataka UT-1 zajedno sa bežičnim predajnikom WT-5.

Podrška za NFC: sa lakoćom prenosite slike na pametni uređaj kompatibilan sa NFC tehnologijom. Samo dodirnite D7200 pomoću pametnog uređaja i možete da prenesete sliku koja je prikazana na LCD ekranu fotoaparata.

Ekonomičan dizajn: snimajte duže za jedno punjenje. Zabeležite do 1110 statičnih slika i segment filma³ trajanja do 80 minuta za jedno punjenje izuzetno kompaktne i lagane punjive Li-jonske EN-EL15 baterije.

Medijum za skladištenje podataka: dva slota za SD kartice omogućavaju neometano iskustvo fotografisanja. Oba slota za kartice su kompatibilna sa SDXC i UHS-I karticama velikog kapaciteta.

Obezbeđen softver: nastavite kreativan proces nakon fotografisanja. Namenski Nikon softver pruža sveobuhvatan način uvoza, organizovanja, uređivanja i deljenja fotografija ili filmskih klipova. Na raspolaganju su vam raznovrsne opcije uređivanja za datoteke filma, uključujući opciju podešavanja Picture Control parametara. Iskoristite prednosti funkcija koje omogućavaju trenutna otpremanja na društvene mreže.

 

¹ Da biste koristili Wi-Fi funkciju, samo preuzmite uslužni program Wireless Mobile Utility na pametni uređaj. Ovaj uslužni program je kompatibilan sa iOS™ i Android™ pametnim uređajima i može se besplatno preuzeti iz prodavnica na mreži Google Play™ i Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube i ostale oznake su žigovi kompanije Google Inc.

² Kada se fotografiše pri ISO 100 i koristi kartica SanDisk Extreme PRO UHS-I SDHC od 16 GB (95 MB/s). Kapacitet bafera varira u zavisnosti od scene koja se snima. 

³ Zasnovano na CIPA standardima.

Dodatne informacije

nazivu NIKON D7200 set 18-105mm
Proizvođač Nikon
Broj autofokusnih tačaka 51
Baterija EN-EL15 7,0V 1900 mAh
Dimenzije 135,5 x 106,5 x 76 mm
Ekran 3,2 inča (8 cm)
Mogućnost eksternog blica Da
Format datoteke fotografije JPEG,NEF(RAW)
Wi-Fi Da
GPS Opciono
ISO osetljivost 100-25600
Kompatibilni objektivi Nikon F mount
Kontinuirano slikanje 7 fps
Manuelna kontrola Da
Materijal kućišta Magnezijum/Polikarbonat
Max brzina zatvarača 1/8000
Memorija SD,SDHC,SDXC
Motor za autofokus objektiva Da
Otporan na padove Ne
Pokrivenost tražila 97%
Priključci Micro USB,A/V OUT,HDMI,MIC(3.5mm),GPS
Rezolucija Mpix 24,2
Rezolucija ekrana 1.229.000 tačaka
Slot za memoriju 2 x SD
Težina sa baterijom 765 g
Tip D-SLR
Tip baterije LI-ion
Tip senzora CMOS
Touch screen Ne
Trajanje baterije (snimaka) do 1000
Tražilo Da optičko
Ugrađeni blic Da (pop-up)
Veličina senzora APS-C (23,5 x 15,6mm)
Video materijal Full HD 1920 x 1080 (60,30 fps),HD 1280x720 (60,30 fps)
Vodootporan Ne
Zaštićen od vlage i prašine Da
Živi prikaz slike Da
Zvuk Stereo
Boja Crna

ZoomFoto nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi, nazivi i cene bez grešaka. Sve cene su sa uračunatim PDV-om, a ZoomFoto zadržava pravo na korekciju cena.