Dodali ste proizvod u korpu.
Nikon

NIKON D5300 set 18-55mm AF-P VR

Status:Dostupno odmah

Cena: 73.990,00 din.

Special Price 58.990,00 din.

Detalji

Glavne funkcije

CMOS senzor od 24,2 megapiksela u DX formatu

Čak i najfiniji detalji su snimljeni sa zadivljujućom oštrinom.

CMOS senzor od 24,2 megapiksela u DX formatu

Ugrađeni Wi-Fi

Pošaljite slike direktno sa modela D5300 na pametni telefon ili tablet uređaj uz lako deljenje. Jednostavno preuzmite besplatni uslužni program Wireless Mobile Utility za svoj pametni uređaj.*

Ugrađeni Wi-Fi

Ugrađeni GPS

Postavite geografsku oznaku na slike sa preciznim informacijama o lokaciji. Sjajan način da pripremite fotografije sa putovanja za deljenje!

Ugrađeni GPS

Veliki delimično pokretni monitor

Dodajte intrigantnost svojim fotografijama i uzbudljivost svojim filmovima. Napravite snimke iz jedinstvene perspektive pomoću fleksibilnog obrtnog monitora.

Veliki delimično pokretni monitor

Visoka ISO osetljivost (100–12.800, proširivo do ekvivalenta za 25.600)

Visoka ISO osetljivost (100–12.800, proširivo do ekvivalenta za 25.600)

Iskoristite prednosti sjajnih performansi u uslovima slabog osvetljenja kako biste napravili slike bogate detaljima u tamnim okruženjima i jasne snimke objekata koji se brzo kreću.

EXPEED 4

EXPEED 4

Uživajte u radu velike brzine i neverovatno jasnim slikama sa odličnom reprodukcijom boje i poboljšanom snimanju filmova zahvaljujući brzom i moćnom programu za obradu slike kompanije Nikon.

D-Movie filmovi

D-Movie filmovi

Snimite glatke, Full HD video sekvence finih detalja na koje ćete biti ponosni (sa brojem slika u sekundi i do 50p/60p). Kontinualni autofokus živog prikaza slike zadržava oštrinu subjekta, čak i prilikom brzih pokreta.

Puna snaga od 24,2 megapiksela:Posebno dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera (OLPF), senzor slike modela D5300 u najvećoj mogućoj meri iskorišćava rezoluciju od 24,2 megapiksela kako bi oštro snimio čak i najfinije teksture, čime se dobijaju slike sa kristalno jasnim detaljima.

AF sistem u 39 tačaka: Sa 39 tačaka fokusa, uključujući devet unakrsnih senzora u središtu kadra, sistem autofokusa modela D5300 je neverovatno precizan. Napredno 3D praćenje subjekta zadržava fokus čak i na najmanjim subjektima, bez obzira na to koliko nepredvidivi bili njihovi pokreti.

RGB senzor za merenje od 2.016 piksela:Neverovatno precizan senzor za merenje modela D5300 obezbeđuje tačne ekspozicije i šalje podatke u sistem za prepoznavanje scene, koji optimizuje automatsku ekspoziciju, autofokus i automatski balans bele, čime se dobijaju vrhunski rezultati.

Kontinualno fotografisanje od 5 fps:Fotografišite akciju brzinom od pet slika u sekundi i ovekovečite brza kretanja ili izraze u pravom trenutku.

Veliki LCD monitor visoke rezolucije:Možete videti svaki detalj na svojim fotografijama i filmovima zahvaljujući velikom LCD monitoru od 8,1 cm (3,2 inča) LCD monitor sa širokim uglom gledanja i visokom rezolucijom od 1.037.000 tačaka. Kadrirajte ili pregledajte snimke i primenite specijalne efekte sa velikom jasnoćom, bez obzira na to da li fotografišete u zatvorenom ili na otvorenom prostoru.

HDMI izlaz: Povežite fotoaparat direktno sa HDTV ekranom i uživajte u svojim filmovima i fotografijama u izvanrednoj visokoj definiciji. Pošto je kompatibilan sa HDMI-CEC uređajima (Consumer Electronics Control – kontrola elektronike za široku potrošnju), ovaj fotoaparat vam omogućava čak i kontrolu reprodukcije pomoću daljinskog upravljača televizora.

Visok kvalitet zvuka: Snimajte filmove koji ne samo da dobro izgledaju, već dobro i zvuče. Zahvaljujući ugrađenom stereo mikrofonu fotoaparata i kompatibilnosti sa Nikon spoljnim stereo mikrofonom ME-1, veoma se jednostavno snimaju segmenti filma sa kristalno jasnim zvukom.

Režim efekata: Napravite karakteristične fotografije i filmove korišćenjem niza specijalnih efekata. Izolujte boje kako biste ih istakli, prebacite ih u crno-bele, istražite retro efekat ili napravite da zgrade izgledaju kao minijaturne makete. Izabrani efekat možete da pregledate i da podešavate njegov intenzitet dok fotografišete.

16 režima scena: Brzo snimite savršene snimke pomoću niza režima scena, uključujući režime Sport, Plaža i Sneg. Jednostavno izaberite režim koji odgovara objektu ili situaciji koju fotografišete, a fotoaparat će automatski optimizovati brzinu zatvarača, ISO i otvor blende kako bi se postigli vrhunski rezultati.

Optimalni detalji u uslovima visokog kontrasta: Dva režima vam pomažu da snimite detalje i u tamnim i svetlim oblastima kada fotografišete pod jakim svetlom ili u situacijama sa pozadinskim osvetljenjem. HDR (High Dynamic Range) je idealan za nepomične objekte, a Aktivni D-Lighting je idealan za fotografisanje objekata u pokretu. U oba režima možete da izaberete nivo intenziteta.

Inteligentan dizajn: Uz veliki LCD ekran i malo, lagano telo, fotografisanje modelom D5300 predstavlja pravo uživanje. Superiorne ergonomske osobine kompanije Nikon, jasni meniji i dugmad koja reaguju na jedan dodir za često korišćene funkcije, kao što su D-Movie ili živi prikaz slike, čine rad brzim i intuitivnim.

NIKKOR objektivi: Iskoristite prednosti legendarnih NIKKOR objektiva kompanije Nikon i maksimalno iskoristite rezoluciju od 24,2 megapiksela ovog fotoaparata. Snimite fotografije sa živim bojama i upečatljivim kontrastom. Snimite filmove jasnih detalja ili eksperimentišite sa kinematografskim efektima.

 

* Uslužni program Wireless Mobile Utility kompatibilan je sa iOS™ i Android™ pametnim uređajima i može se besplatno preuzeti na pametni uređaj sa usluga Google Play™ i Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube i ostale oznake su žigovi kompanije Google Inc.

Dodatne informacije

nazivu NIKON D5300 set 18-55mm AF-P VR
Proizvođač Nikon
Broj autofokusnih tačaka 39
Baterija EN-EL14a 7.2V 1230mAh
Dimenzije 125 x 98 x 76 mm
Ekran 3,2 inča (8 cm)
Mogućnost eksternog blica Da
Format datoteke fotografije JPEG,NEF(RAW)
Wi-Fi Da
GPS Da
ISO osetljivost 100-12800
Kompatibilni objektivi Nikon F mount
Kontinuirano slikanje 5 fps
Manuelna kontrola Da
Materijal kućišta Magnezijum/Polikarbonat
Max brzina zatvarača 1/4000
Memorija SD,SDHC
Motor za autofokus objektiva Ne
Otporan na padove Ne
Pokrivenost tražila 95%
Priključci Micro USB,A/V OUT,HDMI,MIC(3.5mm),GPS
Rezolucija Mpix 24,2
Rezolucija ekrana 1.037.000 tačaka
Slot za memoriju 1 x SD
Težina sa baterijom 530 g
Tip D-SLR
Tip baterije LI-ion
Tip senzora CMOS
Touch screen Ne
Tražilo Da optičko
Ugrađeni blic Da (pop-up)
Veličina senzora APS-C (23,5 x 15,6mm)
Video materijal Full HD 1920 x 1080 (60,30 fps),HD 1280x720 (60,30 fps)
Vodootporan Ne
Zaštićen od vlage i prašine Ne
Živi prikaz slike Da
Zvuk Stereo
Boja Crna

ZoomFoto nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi, nazivi i cene bez grešaka. Sve cene su sa uračunatim PDV-om, a ZoomFoto zadržava pravo na korekciju cena.